Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei PSD Neamţ

sursa foto: revista 22

Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al filialei PSD Neamţ, în urma incidentului de la Luţca, unde un pod aflat în administrarea Consiliului Judeţean, ce fusese reabilitat în urmă cu câteva luni, s-a prăbuşit, informează Agerpres. Decizia acestuia vine după ce liderul PSD Marcel Ciolacu i-a cerut să facă un pas în spate până la finalizarea anchetei.

„Părerea mea e că ancheta trebuie să se desfășoare rapid. Din punct de vedere politic, am vorbit cu domnul Arsene. Nu știu cine are implicare mai multă cu adevărat. Consiliul Județean este beneficiarul, nu cel care urmăește fazele. Eu cred că domnul Arsene are maturitatea politică și știu că este un bun coleg și pe perioada anchetei cred că o suspendare a dânsului din funcția de președinte al PSD Neamț ar detensiona acest moment până când vin rezultatele anchetei. Ca toți românii, sunt îngrijorat de ce se întâmplă. Am înțeles că la Ministerul Transporturilor există obligativitatea să fie verificate aceste poduri din șase în șase luni. Stau să mă întreb cine este cu adevărat responsabil. Aștept o anchetă cât mai rapidă”, a declarat Ciolacu.

La Serviciul teritorial Bacău – Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret.

O parte din podul de peste râul Siret ce face legătura între localităţile Sagna şi Luţca s-a rupt săptămâna trecută. Un camion şi o autoutilitară se aflau în acel moment pe pod. A rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din camion de către participanţii la trafic și dus la spital.