Klaus Iohannis, întâlnire cu președintele Palestinei la Cotroceni

sursa foto: romania libera

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marţi, 19 iulie 2022, la Palatul Cotroceni, pe Preşedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în ţara noastră, la invitaţia Preşedintelui României, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Vizita oficială a Preşedintelui palestinian în România reflectă şi reconfirmă soliditatea relaţiei bilaterale, care este profundă şi de lungă durată., se arată în comunicatul de presă.

Cu prilejul consultărilor oficiale, Preşedintele Klaus Iohannis şi Preşedintele Mahmoud Abbas vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi consolida aspectele sectoriale ale cooperării bilaterale, pe toate domeniile de interes comun, cu accent pe dialogul politic, afacerile interne, educaţie, domeniul economic şi comercial.

Totodată, agenda de discuţii a celor doi înalţi oficiali va mai cuprinde un schimb de opinii cu privire la evoluţiile cu impact regional în Orientul Mijlociu, stadiul şi perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu (PPOM), situaţia de securitate şi efectele generate de agresiunea ilegală şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei.