Liderul PSD nu este de acord cu ideea avansată de Virgil Popescu: ‘Nu pot să-ți cer să faci economie și să beneficiezi de ea peste 12 luni. E un non-sens’

sursa foto: digi24

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că plafonul pentru consumul de energie electrică trebuie să fie în timp real: „Nu pot să îți cer să faci economie și tu vei beneficia de această economie peste 12 luni. Este un non-sens”.

„Plafonul este în discuție în acest moment în coaliție. Au fost mai multe propuneri. Nu le rețin pe cele ale ministrului Energiei. (…) Ordonanța se află în acest moment la prima cameră sesizată, la Senat. Săptămâna viitoare se va da raportul. Deja am convenit modificări pentru instituțiile de cult, pentru serviciile publice, respectiv companiile de apă, dar și pentru companiile de transport. Mai avem și discuția privind faptul că fabricile de medicamente generice au un preț plafonat la medicamente. Dacă nu intervenim, în acel moment acele medicamente dispar de pe piața din România. Cred că nu ne dorim acest lucru”, spune Marcel Ciolacu.

Referitor la propunerea ca plafonarea să se raporteze la consumul din 2021, Ciolacu a spus: „Am văzut, au venit mai multe variante. Așteptăm, prin Secretariatul General al Guvernului. Din punctul nostru de vedere, totul se raportează în timp real. Nu pot să îți cer să faci economie și tu vei beneficia de această economie peste 12 luni. Este un non-sens”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus luni că trebuie găsit în Parlament un mijloc de stimulare, referitor la faptul că preţurile se raportează la consumul de anul trecut şi mulţi consumatori s-au plâns că acest lucru nu încurajează reducerea consumului.