Liderul USR cere demisia lui Lucian Bode, după ce România nu a intrat în Schengen

sursa foto: adevarul.ro

Liderul USR Cătălin Drulă spune că ministrul de Interne Lucian Bode trebuie să-și dea demisia, după ce România nu a intrat în Schengen.

„Românii merită să intre în Schengen. Și-au câștigat acest drept cu multă muncă și seriozitate. Poziția guvernului austriac va rămâne în istorie ca un act de discriminare. Inexplicabilă e și poziția PPE, partidul european din care fac parte Klaus Iohannis și PNL. Ieri, șeful PPE a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum ne refuză un drept legitim, pentru motive care nu țin de România”, a transmis Cătălin Drulă pe Facebook.

Conform acestuia, această zi trebuie să fie și un moment de reflecție pentru vechea clasă politică și că aceasta trebuie să reflecteze asupra felului în care România este văzută și tratată în afara granițelor.

„Pentru nedreptatea suferită azi de români, există și responsabilități naționale de asumat. Ministrul Bode a asigurat românii de susținerea aderării la Schengen. Lucian Bode trebuie să-și dea demisia pentru acest eșec. În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, șeful politicii externe a României, această zi infamă i-a pecetluit definitiv mandatele goale de președinte”, a adăugat liderul USR.