Liderul USR va cere în Parlament revocarea din funcție a lui Niculae Bădălău

sursa foto: antena3.ro

Președintele USR Cătălin Drulă a anunțat că luni formațiunea va cere în Parlament revocarea din funcție a lui Niculae Bădălău, reținut duminică seara de procurorii DNA pentru dare de mită în formă continuată și trafic de influență.

„PSD se dovedește din nou partidul corupților. Nicolae Bădălau, omul numit de Marcel Ciolacu la Curtea de Conturi tocmai a fost reținut de DNA pentru dare de mită și trafic de influență. Conform procurorilor, Bădălau făcea presiuni asupra primarilor de comună pentru ca firmele apropiate de el să primească contracte la schimb cu promisiunea unei mite de 7% din valoarea contractelor”, susține Cătălin Drulă.

Acesta spune că Nicolae Bădălau a fost recompensat cu funcția de la Curtea de Conturi „după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru că a jignit de mai multe ori românii din diaspora”.

„Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi. Din contră: în 1988 a fost condamnat pentru furt și a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT și DNA”, a adăugat liderul USR.

Acesta a anunnțat că USR va solicita luni în Parlament revocarea lui Bădălău din funcție.