Lucian Bode, reacție după lovitura Austriei: ‘Credeți că Rusiei nu-i convine de minune că România nu e integrată pe deplin în spațiul UE?’

sursa foto: digi24

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus joi, după votul din Consiliul JAI, că României i s-au făcut multe nedreptăți în istorie, la realizarea cărora a pus umărul și Rusia: „Credeți că Rusiei nu-i convine de minune că România nu e integrată pe deplin în spațiul Uniunii Europene?”.

„Credeți că Rusiei nu-i convine de minune că România nu e integrată pe deplin în spațiul Uniunii Europene? (…) În îndelungata sa istorie, României i s-au făcut multe nedreptăți. De cele mai multe ori, la realizarea acestora a pus umărul Rusia. Simțim că Rusia e pe cale să se mai bucure o dată de încă o nedreptate care i se face României”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

El a afirmat că decizia Consiliului JAI este una „profund injustă”, care „desconsideră cu bună știință faptul că prevederile au fost îndeplinite și concluziile misiunilor de evaluare”.

„Este o decizie care afectează credibilitatea noastră, a tuturor. E total inacceptabil să schimbi reguli în timpul procesului sau la finalul procesului. Problemele interne ale Austriei nu pot fi imputate României. (…) Din păcate, aspirațiile și interesele a milioane de români, dar și normele juridice europene au fost puse pe locul doi. Votul împotriva propunerii președinției cehe nu este un vot împotriva noastră, ci este un vot împotriva UE și împotriva unității noastre. (…) Aderarea României la Schengen rămâne un proiect de țară”, a încheiat Bode.