Ludovic Orban critică discursul șefei Parlamentului European: ‘Nu avem nevoie de consolare, ci de un sprijin real’

sursa foto: digi24

Forțarea votului privind Schengen pe 8 decembrie din partea României a fost o gravă greșeală, declară la RFI fostul premier Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei. El comentează pe de altă parte discursul ținut de președinta PE, Roberta Metsola, în Parlamentul de la București și spune că ”avem nevoie nu de discursuri frumoase despre România, ci avem nevoie de o implicare a tuturor celor care dețin funcții în instituțiile europene”.

Ludovic Orban comentează discursul șefei PE: ”Avem nevoie nu de discursuri frumoase despre România, ci avem nevoie de o implicare a tuturor celor care dețin funcții în instituțiile europene, pentru a pune presiune serioasă asupra Austriei și Olandei, pentru a le schimba poziția. Mi s-a părut așa, ca un fel de mângâiere pe creștet, ca o consolare. Noi nu avem nevoie de consolare, noi avem nevoie de un sprijin real pentru integrarea României în Schengen”.

Fostul prim-ministru crede că ”a fost o gravă greșeală din partea României să forțeze votul pe 8 decembrie, fiind și cuplată de Bulgaria, pentru că se știa clar că atât Austria, cât și Olanda vor vota împotriva noastră, forțarea votului și inabilitatea de a amâna pe martie, când eu cred că nu am mai fi avut o opoziție a Austriei”.

Ludovic Orban consideră că România ar trebui să se decupleze de Bulgaria în dosarul Schengen: ”Trebuie luată o decizie, rămânem sau nu rămânem cuplați cu Bulgaria? Punctul meu de vedere este că trebuie să ne decuplăm, pentru că nu putem să depindem noi ca țară de ceea ce face Bulgaria până la momentul respectiv”.