Macovei, prinsă cu minciuna de experți: a băgat un om la terapie intensivă, intrând pe contrasens. Ponta acuză: se pregătește mușamalizarea cazului

Răsturnare de situație în cazul accidentului produs de fostul ministru al justiției. Experții poliției, citați de Gândul, contrazic declarațiile Monicăi Macovei cum că un motociclist ar fi intrat în plin în mașina pe care ea o conducea. Pare că lucrurile au stat exact invers. Pe Macovei ar da-o de gol chiar dârele de ulei de la baia de ulei a motorului care s-a spart în timpul accidentului. Anchetatorii spun că acestea cât și urmele de apă din vasul de expansiune au fost găsite exclusiv pe sensul de mers al motociclistului, care venea dinspre Mangalia și se îndrepta către 2 Mai. După petele de apă și ulei, pe carosabil s-au observat și „urmele de târâre” ale autoturismului, care, având roata spartă, ar fi lovit parapetul metalic de pe contrasens, iar de acolo s-a oprit pe un spațiu verde.

Așadar, concluzia preliminară a expertului chemat de polițiști la locul accidentului este următoarea:  fostul ministru al Justiției circula dinspre 2 Mai către Mangalia, a intrat într-o curbă și nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a intrat apoi pe contrasens, lovind frontal un motociclist în vârstă de 56 de ani. Motociclistul a ajuns la Terapie Intensivă în stare gravă. Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Constanța, bărbatul „a suferit traumatism toracic, adică lovituri la nivelul coastelor și pieptului, și fractură deschisă de membru inferior și membru superior, adică pierdea sânge”.

Rezoluția experților contrazice radical declarațiile Monicăi Macovei, cea care se autoproclamase acum câțiva ani apostol al justiției.

„Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea şi nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a maşinii, moment în care airbags s-au declanşat, cauciucul din stânga faţă s-a spart. Nu am pierdut controlul maşinii nicio secundă. (…)Sper ca motociclistul sa îşi revină”, a scris Monica Macovei, pe Facebook.

Fostul premier Victor Ponta a atras atenția că se pregătește mușamalizarea cazului. „Nu comentez niciodată accidente rutiere în care sunt implicate persoane publice ( toți cei care suntem șoferi știm că nu suntem scutiți 100% de un asemenea pericol).

Dar în cazul Monicăi Macovei, mare iubitoare de pușcării, cătușe și scandal contra tuturor – am o întrebare : dacă un alt politician era împlicat în așa ceva ( intrat pe contrasens, accidentarea gravă a altei persoane ) în câte minute ieșea Macovei și trupa ei de “reziști” să ceară zeci de ani de închisoare pentru vinovați? Acum vedeți că toți tac mâlc și se pregătesc să găsească explicații, chiar să dea vina pe victimă.

În România “lupta anticorupție” și discursurile sforăitoare despre “lupta pentru justiție” au fost doar arme prin care adversarii politici să fie înăturați și “sclavii” celor din afară să fie promovați și protejați când fac mai rău decât cei pe care îi criticau! Sper sincer ca victima să se însănătoșească și sper (deși nu cred) că Monica Macovei va răspunde pentru greșeala sa. Dar prea des, în România, trebuie să te bazezi doar pe Dumnezeu ca să-ți facă dreptate!“, a scris Victor Ponta.