Marcel Ciolacu, atac la adresa PNL: ‘Așteptăm și acum de la DNA să aflăm acest adevăr’

sursa foto: europa fm

Marcel Ciolacu, președintele PSD, atacă PNL: „Partenerii noștri de guvernare încearcă să uite adevărul”, a spus el, într-un discurs ținut la Craiova. În plus, Ciolacu a cerut DNA să verifice achizițiile făcute de PNL în perioada pandemiei.

„Ce mă deranjează azi este că unii din partenerii noștri de guvernare încearcă să uite adevărul. Câteodată încearcă să manipuleze prin anumite declarații acest adevăr. Este de datoria mea și a dvs. să le reamintim adevărul. În noiembrie 2019-noiembrie 20121 datoria publică a crescut de la 36,9 din PIB la 49% din PIB, de la 364,9 miliarde la 558, 8 miliarde. La deficit, mai grav. PSD a lăsat finanțele țării la un deficit bugetat de 2,8% în octombrie 2019, după care experții, cred că Cîțu și Vîlceanu, dânșii au fost la Finanțe, au urcat în 2020 deficitul la o cifra astronomică, de aproape 10% din PIB. Suntem singură țară europeană care avem acord cu CE pentru a reveni la deficitul de 3%, s-au speriat și ei când au văzut deficit de 10%”, a spus liderul PSD.

El a reproșat DNA că nu a verificat achizițiile din perioada de pandemie.

„Cred că mai țineți minte achizițiile din pandemie și așteptăm și acum de la DNA să aflăm acest adevăr. Acești bani nu se regăsesc nici în școli, nici în grădinițe, autostrăzi, drumuri, nici în agricultură, acești bani se regăsesc în buzunarele unor șmecheri. Mai mult, sarabanda de cheltuieli a continuat și în 2021, până când PSD a preluat finanțele. Mă întreb și eu cât tupeu poți să ai să acuzi PSD și ministrul Finanțelor de ce se împrumută scump după ce ai lăsat așa ceva în urmă? Vina este a lor. Am intrat la guvernare pentru că lucrurile mergeau într-un zid. Am adus coerentă, performanță, eficientă și echilibru în actul de guvernare”, a mai afirmat Ciolacu.