Marcel Ciolacu, despre divergențele cu liberalii: ‘E la colegii mei un soi de frustrare și atunci există mici înțepături, dar nu avem probleme de fond’

sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, pentru B1 TV, că politicienii ar trebui să recunoască atunci când greșesc. A făcut această afirmație în contextul în care social-democrații tot reproșează liberalilor, colegii lor la guvernare, greșelile pe care le-au făcut în liberalizarea pieței la energie. Ciolacu a mai spus că e normal ca social-democrații să aibă un soi de frustrare, dat fiind că au acceptat să vină la Palatul Victoria după doi ani de guvernare „proastă”.

„Eu și colegii mei am decis să intră la guvernare după doi ani nu tocmai fericiți. Nu aș dori ca partenerii de la PNL să considere ca un atac sau un afront.

Eu am recunoscut anumite momente în care PSD a greșit, a luat decizii nu așteptate de oameni, s-a îndepărtat de agenda publică sau a mers într-o direcție incorectă. Au fost momente, cum presupun că vor fi momente și cât sunt eu președinte.

Mai facem și greșeli de exprimare, nu suntem roboți, nu cred că cere cineva de la noi perfecțiunea, dar trebuie să ne recunoaștem greșelile

Liberalizarea pieței la energie era așteptată în UE dar în guvernare trebuie să anticipezi o eventuală criză. Au fost greșeli majore.

Sunt convins că vor mai fi deficite și la state cu economii mai consolidate, dar suntem singurul stat care are acord cu Comisia să reducă deficitul în perioadă de criză. Dacă s-ar fi spus asta, poate și disputele dintre noi ar fi fost mai mici. Nu s-a recunoscut.

E firesc să există la colegii mei un soi de frustrare, că ne-am implicat la guvernare după o perioadă proată. Există o frustrare când ne punem solidari cu greșelile altora și atunci există aceste mici înțepături”, a declarat Ciolacu.