Marcel Ciolacu îi închide gura liderului USR: ‘În mai voi fi prim-ministrul României’

sursa foto: digi24

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că în luna mai, în urma rotativei la guvernare, el va deveni noul prim-ministru al României. Reacția lui Marcel Ciolacu vine, după ce președintele USR, Cătălin Drulă, a spus că liderul PSD se va ”fofila” și nu va dorit să preia guvernarea.

”În mai voi fi prim-ministrul României, dacă colegii mei din PSD vor considera că sunt varianta potrivită”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat, marţi, că, în opinia sa, la rotativa din luna mai de anul viitor, PSD şi Marcel Ciolacu nu vor prelua şefia Executivului, pentru a nu deconta „proasta guvernare”.

„Economia este într-o frânare abruptă, se pierd locuri de muncă, consumul scade. (…) Intrăm într-o criză economică. Şocul meu este că la PSD şi la PNL, cei de la vârf, ştiu asta. Să spunem că iresponsabilitatea i-ar fi scuzat cumva, dar au băgat ţara în această criză economică, care va veni, cu cea mai mare tărie, la anul. E iresponsabil, nu iau deloc măsuri pentru asta şi singura preocupare este una politică, cine să ia decontul, cine să nu ia decontul crizei. De aceea, cred că la rotativa din luna mai, PSD-ul şi domnul Ciolacu nu vor prelua guvernarea pentru că este în ADN-ul PSD să fugă de consecinţele propriilor acţiuni”, a declarat Cătălin Drulă, într-un interviu la RFI.

El a susţinut că ambele partide, PSD şi PNL, scad în sondaje, întrucât „guvernează prost”.

„Lor le e bine atât timp cât nu trebuie să trăiască consecinţele acţiunilor, adică pierderi electorale. Ambele partide sunt la vale, PNL-ul mai accentuat, din punct de vedere al încrederii, şi e normal, nu e o chestiune de joc de culise, ci este o chestiune publică, guvernează prost, 85% din români cred că ţara merge într-o direcţie greşită (…) PSD are o istorie de a pleca cu un an înainte de alegeri de la guvernare. Bineînţeles, o să inventeze un scenariu pentru a face asta, o să spună că ei au încercat să facă pensiile de 10 ori mai mari şi să curgă lapte şi miere şi nu au vrut ceilalţi. Găsesc o formă pentru a nu face acest decont al guvernării”, a afirmat liderul USR.