Marcel Ciolacu, replică pentru Nicolae Ciucă: ‘Am obligația să am grijă de cei cu venituri sub 4.000 de lei’

sursa foto: digi24

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că majorarea pensiilor nu poate fi uniformă. Precizarea acestuia vine în contextul în care liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat luni că liberalii vor propune ca pensiile să fie majorate cu 15% dacă specialiștii vor stabili că bugetul poate susține această majorare.

„Îmi pare nespus de rău că tot timpul ducem discuția într-o zonă foarte empirică și nu ducem discuția într-o zonă profesionistă. În primul rând trebuie să închidem și să vedem care este efortul bugetar pentru compensare pe energie. Din calculul nostru, ne încadrăm cu aceste compensări. După ce încheiem acest capitol, va veni ministrul de Finanțe, care va spune ce sumă poate aloca măririlor de pensii. Îmi doresc să venim cu o majorare cât mai mare”, a spus miercuri Marcel Ciolacu.

El spune că pensiile trebuie majorate urmare a două legi, una care prevede majorarea cu 40%, iar cealaltă care ține cont de indicele de inflație.

„Vom avea un punct de vedere, sunt ferm convins, și de la BNR, care ne va spune cât ne permitem să mărim, astfel încât să nu creem o spirală inflaționistă și în loc să ajutăm oamenii, să-i dezavantajăm. Eu am vrut o discuție mai amplă și mai așezată și mai profesionistă. Am rămas la nivelul de procente – 15, 16, 10… Acum eu reprezint un partid social-democrat și am altă abordare. Nu pot accepta ca o pensie de 1.800 de lei să se mărească cu 270 de lei, iar o pensie de 18.000 de lei cu 2.700 de lei, adică de 10 ori. Stabilim anvelopa și avem grijă ca toată lumea să treacă de această perioadă complicată. Eu merg pe doctrina pe care o reprezintă PSD. Am obligația să am grijă de cei cu venituri, de exemplu, de sub 4.000 de lei. Se numește echitate socială”, a mai spus Ciolacu.