Marcel Ciolacu s-a dezlănțuit la adresa PNL: ‘M-am săturat ca la fiecare discuție așezată să apară tot felul de tiriplici’ / VIDEO

sursa foto: europa fm

Marcel Ciolacu a declarat luni că PSD a venit la guvernare într-un moment dificil pentru România și pentru Europa, din cauza crizelor suprapuse: pandemie, criză energetică și război.

„Am pornit după doi ani de guvernare de dreapta” a spus Ciolacu, punctând că primul guvern de dreapta din cei doi ani a gestionat ”cel mai prost din lume” pandemia.

„Prioritățile de atunci erau să dăm sute de milioane unor oameni de afaceri pe care nu i-au plătit alți patru sau cinci prim-miniștri înainte. (…) A urmat o coaliție și mai mare de dreapta, care a făcut vreo 200 de miliarde de lei împrumuturi, cât a făcut România în 21 de ani” a acuzat el în continuare.

„Anumiți trecători au semnat contracte de aproape 1 miliarde de euro pentru vaccinuri care nu ne trebuiesc. Și dacă ne-am vaccina toată populația României de acum încolo în următorii 50 de ani, oricum nu le-am fi sfârșit” a susținut el, acuzând și liberalizarea ”haotică” la prețul energiei într-un moment-cheie al crizei economice și al contextului internațional.

„A dus la o inflație record în România și la un lanț de scumpiri fără precedent în ultimii 30 de ani. Acesta este contextul în care a intrat PSD la guvernare” a spus Ciolacu.

Asumându-și discuția asupra Codului Fiscal din coaliție, Marcel Ciolacu spune că tot efortul din pandemie a fost pe umerii celor cu venituri mici.

„Cel mai scump preț l-au plătit în pandemie pensionarii și cei cu boli cronice. Avem un Cod Fiscal cu excepții de 64 de miliarde de lei, nu o spune Marcel Ciolacu, o spun finanțiștii și auditorii externi, de care nu se poate spune că sunt pesediști”, a declarat Ciolacu.

Nu în ultimul rând, Marcel Ciolacu a spus că s-a săturat ca la orice discuție în cadrul coaliției să apară „tot felul de tiriplici” care contestă măsurile economice ale PSD și modul în care se dorește schimbarea Codului Fiscal.

„M-am săturat ca la fiecare discuție așezată să apară tot felul de tiriflici care să ne spună cât de luminos conturează ei viitorul României, după ce au distrus această țară. Apar tot felul de oameni care ne spun ce minunată este cota unică, dar în prezent noi nu mai avem cotă unică, avem tot felul de excepții.

Eu vreau să intervenim pentru că nu se poate ca în anumite zone, cum este piața carburanților, să lăsăm specula la liber”, a spus liderul PSD.