Marcel Ciolacu, scrisoare către Karl Nehammer în presa austriacă: ‘Să vină în România să se convingă singur’

sursa foto: antena3

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a invitat pe cancelarul austriac, Karl Nehammer, să vină în România: „Să se convingă singur de eforturile țării noastre și ale poporului nostru”.

„Romania și românii merită să facă parte din Schengen! Este ceea ce i-am transmis cancelarului austriac, Karl Nehammer, printr-o scrisoare oficială și prin intermediul presei austriece! L-am invitat în România să se convingă singur de eforturile țării noastre și ale poporului nostru. Trebuie să vadă cum este să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federația Rusă. Să vadă ce înseamnă sute de kilometri de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vadă cum România a găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vadă cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin Portul Constanța. Să vadă cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin”, anunță Marcel Ciolacu.

Social-democratul îi transmite cancelarului Nehammer că „românii sunt la fel de europeni ca austriecii”.

„Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece dezvoltă afaceri profitabile în România. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să beneficieze de solidaritatea europeană fiind tot mai integrată cu restul Europei. Trebuie să veniți în România și să vă convingeți de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România, și aliații săi din NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. Austria este sigură și datorită României, domnule Cancelar”, încheie Ciolacu. Austria s-a opus saptămâna trecută aderării României la spațiul Schengen.