Milioane de români, nevoiți să depună declarație pentru a plăti preț plafonat la energie. Ciucă se spală pe mâini: ‘ANRE să rezolve problema’

sursa foto: gov.ro

Nouă milioane de români ar putea fi puşi pe drumuri să depună declarație pe proprie răspundere la furnizorul de curent şi să menționeze că la respectivul loc de consum au domiciliul sau reședința. Dacă nu vor face asta, atunci nu se vor încadra la preţ plafonat la curent. Asta prevede legea care a fost adoptată în Parlament şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

ANRE trebuie să găsească formula de soluționare a acestei probleme, a spus miercuri premierul Nicolae Ciucă, întrebat despre prevederea legală potrivit căreia toți consumatorii de energie electrică trebuie să depună la furnizori declarație pe propria răspundere ca să beneficieze de plafonarea preţului.

„Este vorba de o procedură tehnică. Dacă într-adevăr există acest aspect, atunci, așa cum s-a făcut de fiecare dată, Autoritatea Națională de Reglementare Energetică trebuie să găsească formula prin care, după ce legea a fost promulgată, normele tehnice să prevadă și modul prin care soluționează această problemă”, a afirmat Nicolae Ciucă.