Ministrul Muncii, vești bune pentru angajații din sectorul privat. Cu cât se pot mări salariile

sursa foto: Marius Budai / Facebook

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat că patronii pot acorda angajaților o mărire de salariu de 200 de lei, care nu va fi taxată de către stat. Social-democratul a făcut această afirmație întrebat fiind când le va veni rândul și angajaților din mediul privat să primească măriri de salariu, în contextul în care tocmai a fost votată o majorare salarială pentru mai multe categorii de bugetari.

„Este o măsură pe care deja am luat-o ţinând cont de ceea am spus în programul ”Sprijin pentru România” şi anume acea majorare voluntară de 200 de lei fără ca să fie taxaţi de către stat.
Este o măsură pusă la dispoziţia mediului privat acolo unde îşi permit să mărească veniturile salariaţilor ţinând cont de evoluţia preţurilor, dar nici să creăm o obligaţie şi nici să mai taxeze statul această sumă pentru că traversăm o situaţie nu tocmai fericită. (Angajatorii) vor adăuga această sumă la salariul de bază, această sumă se va regăsi direct în plata netă a angaţilor pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, dar nici nu va fi oprită nicio taxă”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.