Ministrul Sănătăţii, reclamat la DNA pentru infecţiile nosocomiale din spitale

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a înregistrat, miercuri dimineaţa, o plângere la DNA împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, transmite USR.

„În această dimineaţă deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a înregistrat o plângere la DNA împotriva ministrului Alexandru Rafila”, anunţă USR, miercuri.

La rândul său, într-o postare pe Facebook, deputatul precizează că plângerea vizează şi funcţionari din Ministerul Sănătăţii refuză să respecte legile emise de Parlamentul României.

„Dacă ar fi făcut norme la Legea 3/2021 iniţiată de Tudor Pop, Adrian Wiener şi subsemnatul, care se referă la combaterea infecţiilor nosocomiale, Rafila şi alţi funcţionari din ministere, ar fi PREVENIT zeci de morţi evitabile”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Potrivit acestuia, „Rafila nu doar trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătăţii, ci trebuie să răspundă pentru lenea penală, pentru contractul de consultanţă de 21 de milioane de euro cu OMS şi pentru deplasările de lux în Cuba sau Israel”.

Deputatul postează şi o interpelare pe care a adresat-o ministrului în legătură cu infecţiile şi la care Ministerul Sănătăţii nu i-a răspuns, deşi termenul era 19 octombrie.