Ministrul Transporturilor, audiat la DNA în calitate de martor

sursa foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Sorin Grindeanu a fost citat marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție, în calitate de martor și a dat o declarație în fața procurorilor.

Ministrul a fost întrebat în legătură cu un dosar instrumentat de către DNA. Sorin Grindeanu a subliniat că, în calitatea sa de ministru al Transporturilor și Infrastructurii, își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației şi aflarea adevărului.

Preocupările și activitățile desfășurate de către ministru, la minister, se concentrează, de la începutul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni și dezvoltarea capacității administrative, susține un comunicat al ministerului. Totodată Sorin Grindeanu precizează că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situației.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de Simu-Alexandru Ion, director general interimar al CFR SA și a lui Ceșa Petru, director general adjunct tehnic în cadrul CFR SA, a anunțat DNA.

În sarcina lui Simu s-a reținut comiterea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, precum și instigare la uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În sarcina lui Ceșa Petru s-a reținut comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, precum și uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.