Nicolae Ciucă bate cu pumnul în masă: ‘Până la 31 decembrie trebuie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldovei’

sursa foto: digi24

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că Autostrada Moldova este un proiect aşteptat de foarte mult timp de către români şi este importantă asigurarea „ritmului de coerenţă” a derulării acestui program, menţionând că obiectivul este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele în acest sens.

„E un moment care începe să devină uzual. În urmă cu câteva zile a fost semnat primul contract pentru lotul Ploiești – Buzău. Apreciez că este foarte important să asigurăm acest ritm de coerență derulării întregului program, pentru că obiectivul asumat pentru anu acesta e ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova. E un proiect așteptat de foarte mult timp de români și e datoria noastră să asigurăm că tot ceea ce înseamnă așteptările populației, cât și asumarea din partea guvernului se va realiza ”, a spus Nicolae Ciucă, prezent la semnarea contractului între CNAIR și compania Pizzarotti pentru execuția Lotului 1 al Autostrăzii Ploiești-Buzău (secțiunea A7).

Premierul a spus sunt alocate sume importante pentru A7 – 12 miliarde de euro prin PNRR și 9 miliarde de euro prin fondurile de coeziune.

Ciucă l-a felicitat pe ministrul Transporturilor pentru implicarea în gestionarea acestui program, menţionând că are tot sprijinul din partea Guvernului pentru a duce la bun sfârşit măsurile asumate.