Nicolae Ciucă cere ‘măsuri concrete’ după tragedia din Gorj. Virgil Popescu și Marius Budăi au termen până săptămâna viitoare

sursa foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a cerut măsuri concrete atât împotriva celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măsuri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia, după accidentul de marți, de la exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj.

„Din păcate a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia și-au pierdut viața trei muncitori în carieră. Doresc să transmit condoleanțe familiilor celor trei muncitori. Încă din primul moment am decis ca autoritățile să se deplaseze la fața locului, i-am transmis ministrul Energiei să se deplaseze urgent în județul Gorj și să facă analiza și să ia primele măsuri la fața locului. În acest moment, atât Ministerul Energiei, cât și Ministerul Muncii prin Inspecția Muncii vor continua activitatea de verificare a cauzelor procedurii accidentului și până săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, îmi veți prezenta primele date și concluzii cu măsuri concrete, măsuri atât asupra celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măsuri concrete pentru ceea ce înseamnă îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, a spus premierul Ciucă, în debutul ședinței de Guvern.

Trei persoane au murit și 10 au ajuns la spital în urma accidentului produs marți la exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj, au anunțat echipele de intervenție la finalul misiunii.

Corpul de control al Ministerului Energiei se află miercuri la CE Oltenia, pentru evaluarea securității muncii de la nivelul Complexului și a nivelului de respectare a tuturor procedurilor, a anunțat ministrul Energiei Virgil Popescu, care a cerut demiterea a trei persoane din conducere.