Nicolae Ciucă dă asigurări: ‘Nu vom avea taxe noi’. Ce spune despre majorarea pensiilor

sursa foto: digi24

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că anul acesta nu se va schimba sistemul fiscal și nici nu vom avea taxe noi.

„Nu vom schimba sistemul fiscal peste noapte. Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi. Pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare trebuie să căutăm soluții pentru a ajunge la aceea optimizare fiscală. Vă rog să așteptați și vom vorbi despre toate acestea când se vor finaliza lucrurile la Ministerul Finanțelor”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă Guvernul își permite să mărească pensiile în acest an, Ciucă a spus: „În acest an putem să discutăm despre orice măsură după ce agreăm o analiză la finele primul semestru. Până atunci nu putem să discutăm despre așa ceva”.

Cât despre măsurile pentru controlarea inflației, premierul a declarat: „Trebuie să vedem ce măsuri se iau la nivelul UE. Am discutat cu BNR și cu Consiliul Fiscal pentru a lua cele mai bune măsuri. Analizele pe care le facem sunt îndreptate spre a lua deciziile cele mai bune”