Nicolae Ciucă, discuții cu șefa Comisiei Europene după sancțiunile impuse Rusiei

sursa foto: Nicolae Ciucă/ Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a avut, marţi, o întrevedere cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, în care şi-a exprimat susţinerea pentru implementarea rapidă a celui de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse.

„Întâlnirea mea excelentă cu președintele Comisiei Europene a reconfirmat încă o dată că România are un prieten și partener la Bruxelles.

Am subliniat pozițiile noastre privind tranziția justă a Republicii Moldova și a Ucrainei, exprimându-mi încrederea în cooperarea Comisiei Europene”, a spus Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui comunicat transmis de PNL, în cadrul întâlnirii, Ciucă şi-a exprimat aprecierea pentru efortul „constant şi susţinut” al Comisiei Europene pentru asigurarea coordonării şi unităţii la nivelul Uniunii Europene.

Totodată, preşedintele PNL şi-a exprimat susţinerea şi pentru implementarea rapidă a celui de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse şi a condamnat cu fermitate războiul de agresiune declanşat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Potrivit comunicatului, premierul a subliniat eforturile depuse de autorităţi, dar şi de societatea civilă în gestionarea refugiaţilor din Ucraina şi a exprimat aprecierea României faţă de eforturile Comisiei Europene de a sprijini statele care joacă un rol important în gestionarea acestei situaţii.

„În acest sens, România salută sprijinul Comisiei Europene în accesarea fondurilor disponibile la nivel european prin Fondul pentru azil, migraţie şi integrare şi Fondul pentru gestionarea frontierelor şi viză”, se arată în comunicat.

De asemenea, liderul liberal a subliniat importanţa emiterii de către Comisia Europeană a unei opinii pozitive privind Republica Moldova, care să recunoască perspectiva sa europeană şi să recomande statutul de candidat la aderare.