Nicolae Ciucă îi ia fața lui Florin Cîțu în topul încrederii. PSD a ajuns la 35%, iar AUR este în cădere liberă / Sondaj Avangarde

sursa foto: zf.ro

Alexandru Rafila, Mircea Geoană și Nicolae Ciucă se află la egalitate în topul încrederii românilor, cu 34%. La polul opus este președintele PNL, Florin Cîțu, cotat cu doar 6% încredere a electoratului, arată un sondaj Avangarde.

În ceea ce privește opțiunea pentru partidele politice, sondajul arată:

PSD – 35%
PNL – 16%
AUR – 15%
USR – 12%

Sondaj Avangarde / Document

Tot sondajul Avangarde arată că 51% dintre români cred că Guvernul a gestionat bine criza refugiaţilor, în timp ce 19% spun că Executivul s-a descurcat prost.

Cu toate acestea, 63% dintre cei chestionați se opun unui posibil sprijin militar oferit de România vecinilor ucraineni şi doar 18% ar fi de acord.

Sondajul a fost realizat de institutul Avangarde, la comanda PSD, în perioada 22-29 martie, pe un eşantion de 900 de persoane, prin metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +- 3,4%, la un nivel de încredere de 95%.

În ultimul sondaj Avangarde și făcut public în ianuarie, ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, conducea în topul încrederii cu 39%, fiind urmat de premierul Nicolae Ciucă (PNL) – 30%, Marcel Ciolacu (PSD) – 30% și Gabriela Firea (PSD) – 29%.

PSD era creditat cu 35% în intenția de vot, AUR avea o cotă electorală de 18%, PNL de 16% și USR de 12%.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.