Parlamentul începe procedura înlocuirii conducerii ANRE

sursa foto: digi24

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a anunţat că au expirat mandatele conducerii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei şi că va fi declanşată procedura pentru selectarea preşedintelui şi vicepreşedintelui Autorităţii. Gorghiu a precizat că speră ca viitoarele persoane care vor conduce această instituţie să fie mai bine pregătite decât au fost la conducere până acum.

Alina Gorghiu a declarat, marţi, că mandatele conducerii ANRE expiră pe data de 23 octombrie.

„Am primit din partea ANRE o adresă prin care suntem informați că expiră mandatele celor din conducere. Vorbim de data de 23 octombrie”, a spus președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Ea precizează că se vacantează funcțiile de președinrte, vicepreședinte și două funcții de membru în Comitetul de Reglementare, ca urmare a exprirării mandatului.

„Ca atare, în foarte scurt timp va avea loc un Birou Permanent Reunit care să declanșeze procedura prin care vor fi selectate viitoarele persoane, sper eu mult mai bine pregătite, mai articulate, mai profesioniste decât ce am avut până acum la conducerea ANRE, astfel încât să fim la înălțimea problemelor pe care sectorul energetic le ridică în actuala perioadă”, a încheiat Gorghiu.