Piedone ar putea scăpa de închisoare. Decizia ÎCCJ

sursa foto: Cristian Popescu Piedone / Facebook

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și alți trei inculpați din dosarul Colectiv, aflați în ispășirea pedepesei, cer anularea pedepsei în dosarul Colectiv, iar Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis să admită cererile de recurs în casație.

ÎCCJ admite, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii George Petrică Matei, Cristian Victor Popescu Piedone, Alin George Anastasescu, Cristian Mihai Niţă șo Antonina Radu împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12 mai 2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016.

„Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 februarie 2023”, potrivit minutei ÎCCJ.

De asemenea, Instanța Supremă a respins cererile de suspendare a executării deciziei atacate formulate de inculpaţii George Petrică Matei şi Cristian Victor Popescu Piedone.

„Se vor cita recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina, intimaţii inculpaţi, intimatele părţi civile, intimatele părţi responsabile civilmente şi intimatele persoane vătămate. Se va emite adresă către Baroul Bucureşti în vederea desemnării a câte un apărător din oficiu pentru inculpaţi. Se vor încunoştinţa apărătorii aleşi ai părţilor”, potrivit ÎCCJ, scrie Mediafax.

Decizia pronunțată miercuri este definitivă.

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare.

Alin Anastasescu este fostul patron al clubului Colectiv, și a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare.

Antonina Radu este fost pompier, a fugit după anunțarea deciziei de condamnare la 8 ani și 8 luni de închisoare.

Cristian Niță este fostul director al firmei de artificii. El a fost condamnat la 2 ani și 6 luni cu suspendare.

Cei patru inculpați au depus la Înalta Curte de Casație și Justiție un recurs în casație prin care cer anularea deciziei de condamnare.