Premierul Ciucă, după reuniunea Comitetului interministerial pe energie: ‘Suntem pregătiţi, azi, să adoptăm cadrul normativ necesar’

sursa foto: Nicolae Ciucă/ Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, la Palatul Victoria, reuniunea Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie.

Cu această ocazie, participanții au analizat Programul de iarnă inițiat de Ministerul Energiei și elementele noilor măsuri guvernamentale de protejare a populației și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale.

“Guvernul a luat toate măsurile pentru a avea stocurile necesare pentru încălzire. Autoritățile vor avea planuri de intervenție pentru asigurarea fluxului necesar de aprovizionare, fiind pregătite să ofere suport în cazul unor avarii sau altor situații de urgență. Pentru a consolida măsurile de sprijin pe care Guvernul le ia pentru protejarea românilor și a mediului de afaceri de creșterea prețurilor la energie și gaze naturale, suntem pregătiți, azi, să adoptăm cadrul normativ necesar în acest sens”, a declarat prim-ministrul.