Procurorii DNA, descinderi la Primăria Timișoara. Explicația primarului Dominic Fritz

sursa foto: g4media.ro

Procurorii DNA au descins marți la Primăria Timișoara și au ridicat o serie de documente. Dominic Fritz (USR) a declarat că procurorii DNA au descins la Primăria Timişoara după ce în urmă cu un an el a depus o plângere penală în care a sesizat o serie de nereguli în organizarea de concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât şi pentru posturi de execuţie, în perioada 2018- 2020.

„Pot să confirm că procurorii DNA au venit la Primăria Timişoara astăzi dimineaţă, în legătură cu  plângerea penală pe care am făcut-o acum un an. Am avut o suspiciune foarte bine documentată că s-au fraudat concursurile în Primăria Timişoara. Acum procurorii au mai ridicat câteva documente în legătură cu acest dosar. În rest, vă rog să înţelegeţi că nu pot să comentez ancheta în curs. Nu vă pot da detalii. Ceea ce am  găsit eu acolo a fost vorba şi de posturi de conducere şi de posturi de  execuţie. Eu atunci am predat dovezile pe care le-am  găsit eu la DNA, dar presupun că ancheta a găsit şi alte lucruri, dar nu am informaţii şi nu pot comenta”, a explicat Dominic Fritz, potrivit news.ro.
Edilul a adăugat că au fost lucrări scrise ale unor persoane diferite pe care apărea acelaşi scris.
„Au fost lucrări scrise care au avut acelaşi scris care a tot reapărut. Au fost  unii candidaţi care au candidat la două concursuri şi de fiecare dată cu alt scris. Era clar că lucrările scrise la  intrare în primărie au fost scrise de altcineva şi de aceea am făcut plângere penală”, a declarat Fritz.
Întrebat din ce perioadă sunt neregulile, Fritz a subliniat că din 2018 – 2020.
„Eu am făcut  plângerea pentru perioada 2018 – 2020, în rest nu ştiu”, a adăugat Dominic Fritz.