Programul „Anghel Saligny”: Ministerul Dezvoltării a alocat județelor suma de 7,5 miliarde de lei

sursa foto: Mediafax

Ministerul Dezvoltării anunţă miercuri repartizarea celor 7,5 miliarde de lei din Programul „Anghel Saligny” pentru reţelele de distribuţie a gazelor naturale.

Au fost finalizate repartizările pe judeţe ale fondurilor disponibile prin Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny” pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale – a atras atenţia ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila.

„70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localităţi, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiţii ‘Anghel Saligny’, prin care vom racorda gospodăriile la reţeaua de apă, canalizare, gaze şi vom reabilita drumuri.”, a explicat ministrul Dezvoltării.

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unităţi administrativ-teritoriale dintr-un judeţ, numărul de locuitori, ponderea localităţilor (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi impozitul pe venit colectat – a spus ministrul, subliniind că, la alocarea fondurilor disponibile prin Programul „Anghel Saligny”, au contat doar aceste date statistice.

Cseke Attila a amintit: „Ministerul Dezvoltării finanţează şi alte proiecte, pe domeniul reţelelor de gaze naturale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale din 165 unităţi administrativ-teritorial”e.