PSD şi PNL se contrează pe procentul de majorare al pensiilor. Ce susține ministrul Muncii

sursa foto: gov.ro

PSD şi PNL se contrează pe procentul de majorare al pensiilor, dar ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat o creştere diferențiată a veniturilor pentru pensionari de la 1 ianuarie 2023.

„Nu vorbim decât de o majorare diferențiată a veniturilor! Mărim veniturile astfel încât să ieșim cu toții cu bine din iarnă!”, a anunțat Marius Budăi, la Antena 3. Astfel, PSD propune majorarea, începând de la 1 ianuarie, cu 10-12%, și un ajutor dat celor cu pensiile mici tot în luna ianuarie.

„Nu pot să nu observ cu tristețe cum colegi de-ai noștri, din coaliție, când PSD aloca majorări de alocații, de salariu minim, de salarii și de pensii, le numeau pomeni electorale. Așa le spuneau atunci. Că dacă PSD dă majorare de pensie este o pomană electorală. Acum, licitează pe necazul părinților și al bunicilor noștri. Este condamnabil așa ceva. Este hilar să spui că vrem noi să împărțim 12 procente acum, să dăm 3 procente mai târziu, când vine Ciolacu premier, nu discutăm în astfel de termeni despre necazul, despre supărarea și sărăcia părinților noștri. Orice este de licitat pe lumea aceasta, dar nu necazul și supărarea și tristeților acestora”, a declarat Marius Budăi.

„Noi venim cu o anvelopă bugetară, în jur de 15 miliarde de lei, cu care putem asigura această majorare de 15% pe care o cer colegii noștri, însă împărțită într-un mod în care, noi, social-democrații, o vedem puțin altfel într-o perioadă de criză. Să acordăm o majorare a valorii punctului de pensie pentru toată lumea într-un procent de cel puțin 10 la sută. Dar într-o perioadă de criză noi trebuie să ne îngrijim foarte mult de categoriile vulnerabile. Eu nu cred că pentru un pensionar care are pensia de peste 10.000 de lei, și vorbim de pensii de contributivitate, va fi aceeași greutate în această iarnă cum este pentru un pensionar care, apropo, 1,3 de pensionari seniori din România iau pensie de 1.000 de lei. Nu vorbim decât de o majorare diferențiată a veniturilor, nu a pensiei, mărim veniturile astfel încât să ieșim cu toții cu bine din iarnă. Asta înseamnă, până la urmă, solidaritate socială. Facem majorare pe valoare de punct de pensie, dar majorăm veniturile diferențiat”, a mai precizat ministrul Muncii.