Războiul pensiilor continuă în Coaliție. PNL propune două variante

sursa foto: b1tv.ro

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a anunţat miercuri că, liberalii au decis în Biroul Politic Naţional să meargă în coaliţie cu două variante privind majorarea pensiilor.

Prima dintre ele vizează o creştere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze, prin anumite beneficii suplimentare, creşterea pensiilor. Cea de-a doua vizează o creştere universală a tuturor pensiilor cu 15%, urmând ca cele două să fie două să fie discutate în cadrul coaliţiei, foarte probabil săptămâna viitoare şi să se aleagă soluţia oportună şi sustenabilă din punct de vedere bugetar”, a declarat Ionuţ Stroe, după şedinţa de miercuri a Biroului Politic Naţional al PNL.

El a adăugat că PNL a spus foarte clar şi crede că „15 procente ar trebui să fie borna la care se vor mări pensiile” şi a adăugat că cele două variante vor fi discutate în interiorul coaliţiei.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri la Teleorman, că în acest moment a fost decis, împreună cu ministrul de Finanţe Adrian Câciu, ca anvelopa de mărire a pensiilor să fie la 15%, dar asta nu înseamnă că social-democraţii vor accepta ca punctul de pensie să fie mărit cu 15 procente, la fel la toată lumea, pentru că este total incorect.