Record de investiții străine directe în primele 10 luni ale anului – 11,3 miliarde euro

sursa foto: gov.ro

Investiţiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an, afirmă premierul Nicolae Ciucă, precizând că potrivit estimării BNR, 2022 va fi anul cu cele mai importante investiţii străine.

”Investiţiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an. Potrivit estimării #BNR, 2022 va fi anul cu cele mai importante investiţii străine. Acest indicator ne arată că marii investitori văd, foarte clar, perspectivele de creştere pe termen lung ale economiei româneşti şi includ România în calculele care implică plasarea de capital”, scrie Ciucă pe Facebook.
El subliniază că România are o economie stabilă şi performantă.
”O spun cu toată convingerea: România este o ţară cu o economie stabilă şi performantă, iar acest lucru este confirmat de încrederea pe care o au investitorii în capacitatea de dezvoltare a ţării. Intrarea masivă în ţară a investiţiilor se observă în rata de creştere a economiei naţionale, multiplele oportunităţi de afaceri care apar pe piaţa internă, dar şi crearea de noi locuri de muncă în perioada următoare, atât de necesare creşterii nivelului de trai al tuturor”, precizează leful Executivului.