România, independentă de gazul din Rusia anul viitor – anunțul făcut de Marcel Ciolacu

sursa foto: europa fm

Independența României față de gazul rusesc este asigurată începând de anul viitor, spune la RFI președintele PSD, Marcel Ciolacu: „Nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin. Legea offshore ar putea trece de Parlament în trei săptămâni”.

Reporter: Deci sunteți convins că România va deveni independentă de gazul din Rusia anul viitor?

Marcel Ciolacu: De gazul rusesc, categoric! Investiția de la Caragele și cu actuala investiție din Marea Neagră, fără această investiție care va fi până la sfârșitul anului 2026, România își va asigura consumul.

Reporter: Sunt totuși niște proceduri tehnice, niște etape de parcurs. Un an de zile e suficient, spuneți? Sunteți optimist.

Marcel Ciolacu: Eu mă refer la investiția de la Caragele și la actuala investiție care deja s-a finalizat, făcută de Black Sea Oil&Gas, care are o estimare de un miliard de metri cubi anual.

Reporter: Dar s-au pierdut patru ani. Patru ani de pace. România putea să aibă deja primii metri cubi de gaze extrași din Marea Neagră, iar independența de gazul rusesc putea fi obținută mult mai devreme. Ca să nu mai spunem că România putea deveni un furnizor regional de gaze. Cine își asumă cei patru ani pierduți?

Marcel Ciolacu: Atractivitatea acestei investiții totuși este în acest moment. Nimeni nu a spus că în cei patru ani de zile, investiția ar fi fost dusă la capăt. O anumită companie din SUA a vândut în acest moment acțiunile, nimeni nu poate să știe dacă a existat acest interes, exista și atunci acel interes. Cred că cel mai important este faptul că toată investiția a fost deblocată. Există deja un concern în care este implicat și statul român, prin Romgaz și alte companii internaționale și această investiție se va face.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.