România, performanță uriașă la Olimpiada Internațională de Matematică. Nicolae Ciucă: ‘Îi felicit din toată inima pe cei şase elevi’

sursa foto: pixabay

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că lotul României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada internaţională de matematică, afirmând că „tinerii noştri au obţinut cea mai bună performanţă din ultimii 25 de ani prin multă muncă, disciplină şi perseverenţă”.

„Mândri de rezultatele Lotului de matematică al României, care a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada internaţională de matematică. Tinerii noştri au obţinut cea mai bună performanţă din ultimii 25 de ani prin multă muncă, disciplină şi perseverentă! Au repus şcoala românească de matematică pe harta performanţei internaţionale!”, scrie Ciucă pe Facebook.
Conform lui Nicolae Ciucă, medaliile de aur câştigate de Radu Dragomirescu şi David-Andrei Anghel, alături de cele de argint obţinute de Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu şi Andrei Chiriţă ne dau speranţă şi confirmă necesitatea de a le oferi elevilor noştri sclipitori şansa de a străluci în cadrul unui sistem educaţional care să le încurajeze şi să le susţină marea performanţă.
„Îi felicit din toată inima pe cei şase elevi, pe profesorii şi pe coordonatorul lor, Conf. Dr. Cătălin Gherghe! Delegaţia României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Leader) şi însoţită de Marius Perianu (Deputy Leader) şi de Lucian Ţurea (Observator). La 63 se ani de la prima ediţie a Olimpiadei internaţionale de matematică, organizată la iniţiativa României, tinerii noştri arată că românii îşi merită locul în elita mondială. Mult succes mai departe!”, mai afirmă premierul.
Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară in România, in anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice. În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo și au participat 105 țări.