Scenariu sumbru! Cîțu crede că va urma o criză economică mai dură decât cea din 2009-2012

sursa foto: digi24.ro

Fostul premier Florin Cîțu a prezentat luni două scenarii posibile pentru perioada următoare. Primul, prezentat de oficiali, prevede că totul va fi bine, iar al doilea, în care crede, prevede o criză economică mai dură decât cea din 2009-2012.

Potrivit fostului premier, două scenarii sunt posibile în perioada următoare.

„Primul – cel prezentat de oficiali – totul va fi bine, stați liniștiți la locurile dumneavoastră, are grijă statul de toți etc… Al doilea – pe care l-am prezentat de la începutul anului- urmează o criză economică cel puțin la fel de dură că cea din perioada 2009-2012”, a scris pe Facebook Florin Cîțu.

Acesta spune că măsurile adoptate după 1 aprilie 2022, creșterea fiscalității, intervenția directă „cu bocancii” a statului asupra mecanismelor pieței și compensarea facturilor la energie, vor face această criză să fie mai dură și revenirea economiei, a dobânzilor și a inflației să fie întârziată cu cel puțîn 16 luni.

„Dacă luăm în considerare varianta a doua, în care cred, există doar două măsuri importante care ne pot ajuta – reducerea fiscalității și dereglemenarea piețelor. Până acum toate deciziile luate au mers în direcția opusă – suprareglementare și suprataxare. Cu astfel de decizii ne ducem cu viteză spre faliment (piețele financiare ne-au spus-o deja săptămâna trecută când nu au vrut să ne dea bani decât foarte foarte scump)”, mai afirmă fostul premier.

El mai spune că măsurile adoptate de UE, în marea majoritate, vor adânci criza economică și vor întârzia revenirea.