Ședinţă în Parlamentul European legată de aderarea la Schengen. Rareș Bogdan: ‘România cere ce i se cuvine’

sursa foto: digi24

Plenul Parlamentului European a decis, luni, prin vot, să dezbată marți blocajul extinderii spațiului Schengen, potrivit europarlamentarilor români Rareş Bogdan şi Siegfried Mureşan.

Siegfried Mureşan, vicepreşedintele grupului politic al Popularilor Europeni, dar şi Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, anunţă pe paginile lor de Facebook faptul că acest vot şi redeschiderea discuţiei cu privire la aderarea României la Schengen arată că familia europeană sprijină ţara noastră şi va cere explicaţii suplimentare Austriei pentru blocajul pe care l-a provocat nejustificat.

„BREAKING NEWS: refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Spațiul Schengen va fi dezbătut mâine la ora 15.30 in Parlamentul European. Nu ne oprim, continuăm până vom reuși! România cere ce i se cuvine!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

„Tocmai am aprobat în plenul Parlamentului European, cu 357 de voturi „pentru”, 2 abțineri și doar 32 de voturi împotrivă, să avem mâine o dezbatere despre tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spațiului Schengen. Această dezbatere va arăta că Parlamentul European este unit în a susține aderarea țării noastre la spațiul Schengen și că majoritatea covârșitoare a europarlamentarilor consideră incorectă decizia de a amâna intrarea României în spațiul de liberă circulație. Propunerea dezbaterii a venit de la cele mai mari trei grupuri politice din Parlamentul European: Grupul PPE, Socialiștii și Grupul RENEW”, a scris și Siegfried Mureșan pe platforma de socializare.