Sesiune extraordinară pentru ratificarea celor două Protocoale de aderare la NATO. Anunțul lui Ciolacu

sursa foto: captura video

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, joi, la deschiderea Forumului de Securitate de la Bucureşti, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru ratificarea cu celeritate a Protocoalelor de aderare la NATO pentru Suedia și Finlanda.

„Războiul ilegal și nejustificat declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei a schimbat fundamental parametrii de securitate cu care lucram până în prezent. (…) Evenimentul pe care îl deschidem azi (joi – n.r.) este organizat la puțin timp de la încheierea Summit-ului NATO de la Madrid, unde s-au luat decizii istorice. Mă refer aici invitarea Suediei și Finlandei să adere la Alianță, întărirea capacității de apărare a Flancului Estic și reflectarea, pentru prima dată, a Mării Negre într-un Concept Strategic al NATO”, a spus Marcel Ciolacu, prezent la deschiderea Forumului de Securitate de la Bucureşti.

El a anunțat că Parlamentul României va parcurge cu celeritate tot ce ține de procesul de ratificare a Protocoalelor de aderare la NATO pentru cele state nordice.

„Vreau să vă anunţ că Parlamentul României va parcurge cu celeritate tot ce ţine de procesul de ratificare a Protocoalelor de aderare la NATO pentru cele state nordice. Chiar vom convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă pe care o vom anunţa în perioada următoare”, a mai spus Marcel Ciolacu.