Sorin Cîmpeanu vorbește despre demisia sa de la Ministerul Educației: ‘Nedreaptă’

sursa foto: edupedu.ro

Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a declarat luni, la deschiderea anului universitar, despre demisia din funcţia de Ministerul al Educaţiei, că a fost „nedreaptă, generată de către cei care înţeleg mult prea puţin specificul învăţământului superior”. „Am considerat că această demisie este necesară pentru a nu periclita reforma în educație”, a spus acesta.

„Discuțiile în spațiul public au fost deturnate într-o manieră nedreaptă, nefirească spre alte subiecte care nu sunt nicidecum în interesul a milioane de elevi, a sute de mii de studenți, a sute de mii de profesori. Am considerat că această demisie este necesară pentru a nu periclita reforma în educație. Am considerat în acest fel că această demisie va permite o discuție atât de importantă, precum cea necesară legilor educației „România educată””, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu şi-a exprimat convingerea că, prin acest gest al demisiei, a ajutat la implementarea proiectelor legilor educaţiei: „Îmi exprim convingerea că, în acest fel, nu prin propria demisia, nedreaptă, generată de către cei care înţeleg mult prea puţin specificul învăţământului superior, voi putea să susţin aplicarea legilor România educată şi apoi implementarea lor”.