SRI, reacție la atacurile USR! Serviciul neagă orice amestec în desemnarea judecătorilor CCR

sursa foto: digi24

Serviciul Român de Informații (SRI) denunță invocarea sa în declarații politice ce au fost rostite în Parlament în contextul numirilor de la Curtea Constituțională și acuză „atacuri sistematice” la adresa instituției, precum și „încercări de atragere în disputa politică”.

„SRI a luat act de declarațiile politice rostite azi în Parlamentul României în care a fost invocat Serviciul în contextul numirilor de la Curtea Constituțională a României. Numirile în funcțiile de judecători în această instanță sunt apanajul exclusiv al partidelor politice, în conformitate cu un set de criterii care nu au legătură cu rolul instituțional al SRI. Invocarea instituției noastre în acest context este gratuită, nu are legătură cu realitatea, cu normele unui stat de drept ori cu misiunea Serviciului”, spune SRI într-un comunicat de presă remis marți seară.

„Constatăm, fără surprindere și fără caracter de noutate, atacuri sistematice la adresa Serviciului și a conducerii acestuia și încercări de atragere în disputa politică actuală”, mai spune SRI, notând că „Serviciul nu este la prima astfel de campanie și își menține determinarea în apărarea cetățenilor și a valorilor constituționale”.

„Aceste declarații politice nu au legătură cu valorile constituționale apărate și promovate de SRI”, încheie Serviciul de informații.

Reacția SRI vine după ce deputatul USR Stelian Ion a criticat nominalizarea lui Bogdan Licu pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, afirmând că este o „candidatură care vine dintr-o susținere a unei forțe apolitice, care ține mai degrabă de serviciile secrete, de SRI”.

Bogdan Licu a obținut în final votul Parlamentului pentru funcția de judecător la CCR.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.