Tensiuni în coaliție privind prețul la carburanți. Ciolacu: ‘Comuniștii de americani și de francezi au venit cu plafonarea’

sursa foto: europa fm

Liderul PSD Marcel Ciolacu a spus luni, întrebat de prețurile la carburanți, că plafonarea rămâne singura soluţie. El a transmis și un mesaj PNL, spunând că i-a văzut la summitul G7 pe „comuniștii de americani și de francezi care au venit cu plafonarea prețului la petrol”, o soluție similară cu cea propusă de PSD.

„Suntem într-o dinamică şi am văzut că în şase luni de zile au fost până acum trei pachete. E normal să avem păreri divergente. Noi am venit cu propunerea cu plafonarea, am văzut ieri, la summitul G7, pe comuniştii de americani şi de francezi care au venit la fel cu plafonarea preţului la petrol, dar o presupun că ei au dreptul să fie comunişti. S-a venit cu această măsură cu cinci lei la 10 litri, în care să fie jumătate susţinut de către statul român, jumătate de către companii. Vreau să vă spun că în acest moment suntem al doilea cel mai mic preţ din Europa. Faptul că deja vorbim de o predictibilitate pe trei luni de zile în care preţul la carburanţi să nu mai crească, deja este un pas înainte. Repet, totul este în dinamică şi vom vedea ce măsuri vor mai trebui impuse. Această abordare de la summitul G7 îmi arată că şi de această dată noi am venit cu varianta cea mai potrivită”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că în legătură cu acest subiect se caută o soluţie unitară la nivel european.

„Am avut o discuţie la Bruxelles şi cu comisarii europeni social-democraţi şi cu primi-miniştrii social democraţi, inclusiv cu cancelarul Germaniei, şi se caută totuşi o soluţie unitară la nivel european. Este şi normal să fie acest lucru pentru că altfel fiecare abordare a fiecărui stat duce la o concurenţă neloială în interiorul Uniunii Europene”, a explicat liderul PSD.

El a menţionat că plafonarea rămâne singura soluţie în privinţa preţului la carburanţi dacă se intră din nou într-o zonă nepredictibilă.

„Rămân la părerea că dacă se intră iarăşi într-o zonă nepredictibilă, plafonarea rămâne singura soluţie, la fel cum a fost şi la energiei, unde s-a venit cu compensare”, a mai transmis Marcel Ciolacu.