Un deputat demisionează din USR și se înscrie în Reper

sursa foto: europa fm

Deputatul Cătălin Teniță a anunțat, marți, că demisionează din USR și se înscrie în formațiunea fondată de Dacian Cioloș, Reper.

„Am decis să îmi dau demisia din USR și să mă alătur, de la 1 septembrie, Partidului REPER. Cred că responsabilitatea mea actuală este să aduc împreună oamenii care înțeleg că suntem la mijlocul drumului către o Românie mai bună și că nu putem sta deoparte. De aceea, voi căuta să coagulez alături de ei o mișcare reformatoare pentru România”, transmite Cătălin Teniță.

El precizează că „nu este un abandon”.

„Mă alătur unor colegi de-ai noștri care sunt îndreptățiți să fie reprezentați și ale căror energii trebuie utilizate în politică, colegi care acum construiesc REPER. Rămân în continuare deschis proiectelor din USR și vă stau oricând la dispoziție pentru consultări și întrebări în cadrul cabinetului parlamentar. Le mulțumesc în mod deosebit colegilor din echipa CURAJ pe lista cărora am candidat la președinția USR. Cred ca opțiunea lor de a rămâne în partid ca un grup de reformă internă este o opțiune la fel de validă și de curajoasă ca aceea de a construi alternative din exterior, și îi îndrum pe toți cei care decid să rămână în USR să îi susțină. Cred în partide deschise, în care cei care au viziuni comune dialoghează și lucrează împreună într-un mod deschis și eficient. Vă invit să fiți alături de mine, alături de noi. Vă invit să lucrăm împreună și în 2024 să trecem împreună pragul speranței, prin muncă susținută”, încheie Teniță.