Un senator PSD sare la gâtul lui Florin Cîțu: ‘Nu ştim ale cui interese le reprezintă domnia sa’

sursa foto: zf.ro

Senatorul PSD Ioan Stan se arată uimit de atitudinea lui Florin Cîțu, care a criticat în ultimele sale ieșire inițiativele PSD referitoare la schimbarea sistemului fiscal, impozitarea marilor firme şi reducerea preţului la carburanţi. „Probabil că aceste măsuri afectează grupurile de interes pe care dumnealui într-adevăr le reprezintă”, susține senatorul PSD, care îl numește pe Cîțu „groparul economiei românești”.

„Domnul Cîţu, acest gropar al economiei româneşti care a reuşit în scurtul său mandat să îndatoreze statul ca nimeni altcineva în cei 32 de ani de democraţie, face ce face şi continuă să ne uimească prin atitudinile avute faţă de români şi interesele lor. Nu ştim ale cui interese le reprezintă domnia sa, dar având în vedere felul în care a administrat ţara cât timp a fost premier, ridică mari semne de întrebare asupra onestităţii sale cu privire la „grija” pe care o afişează în declaraţiile publice faţă de poporul român.

În această cheie trebuie să interpretăm şi ultimele sale ieşiri în care condamnă iniţiativele noastre, ale PSD-ului, referitoare la schimbarea sistemului fiscal, impozitarea marilor firme şi reducerea preţului la carburanţi. Probabil că aceste măsuri afectează grupurile de interes pe care dumnealui într-adevăr le reprezintă, altfel nu ne putem explica de ce le condamnă în loc să ofere alternative sau soluţii care să fie în folosul românilor. Din păcate a fost evident, pe toată perioada mandatului său, că nu a fost interesat ca românii să trăiască decent şi nici acum nu pare să dorească acest lucru.

Faţă de dnul Cîţu, preşedintele PSD, dnul Marcel Ciolacu a explicat că în opinia partidului nostru este datoria statului ca, în asemenea momente, în care dezechilibrele economice sunt severe, să se intervină pentru a echilibra situaţia. Asta se întâmplă deja, în această perioadă şi în ţări puternice, precum Germania, Franţa sau Spania. Nu trebuie să uităm că avem o răspundere pentru milioane de români care trebuie protejaţi în faţa creşterii preţurilor şi pentru sute de mii de companii mici şi mijlocii. Sunt firme româneşti care răzbesc greu de la o lună la alta, de aceea vrem să găsim justa măsură pentru ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute şi pe cei mai slabi să reziste acestor şocuri economice pe care le datorăm în parte şi incapacităţii dlui Cîţu de a administra eficient ţara cât timp a fost premier”, transmite senatorul PSD.