USR, atac dur la adresa premierului Ciucă: ‘Cea mai mare jignire adusă românilor, să spui că niciun ministru nu merită remaniat’

sursa foto: europa fm

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, precizează că în urma unei „evaluări corecte” ar reieşi că întregul Guvern trebuie să plece şi că aprecierea conform căreia toţi miniştrii „au fost buni” reprezintă o „jignire” adusă românilor.

„Cea mai mare jignire adusă românilor: să spui că toţi miniştrii au fost buni şi nici unul nu merită remaniat. E anunţul de astăzi al premierului Nicolae Ciucă la aşa zisa ‘evaluare a miniştrilor’. (…) O evaluare corectă ar arăta că întreg acest Guvern de incompetenţi ar trebui să plece. Plecaţi cu toţii”, a scris Moşteanu, pe Facebook.

El i-a reproşat ministrului Energiei, Virgil Popescu, faptul că „a lăsat milioane de români să plătească facturi mai mari” la energie în plină iarnă.

„Domnule Nicolae Ionel Ciucă, ce mai trebuie să facă ministrul Energiei, Virgil Popescu, ca să plece din funcţie? E omul care a lăsat milioane de români să plătească facturi mai mari la energie în plină iarnă, fără să gândească la timp un mecanism simplu de sprijin, aşa cum a propus USR. E omul care a venit cu ’50 de bani’ la carburanţi, în condiţiile în care preţul pe un litru de benzină sau motorină a ajuns la 9 lei”, a mai precizat liderul deputaţilor USR.

Acesta a adăugat că în mandatul ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, România a ajuns să se împrumute „mai scump decât Rusia”. Pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a criticat pentru faptul că ratează contracte din PNRR.

„Am ajuns să ne împrumutăm cu peste 1.000 de euro pe secundă. Copiii noştri vor trebui să plătească toate datoriile astea. Ei vor plăti pentru sinecurile lor de astăzi. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, câte contracte mai e nevoie să rateze din PNRR pentru a fi remaniat? Ratăm o şansă a unei generaţii la autostrăzi şi drumuri moderne din cauza incompetenţei lui. Asta în condiţiile în care Cătălin Drulă a lăsat în PNRR cea mai mare sumă pentru transporturi. Avem bani pentru autostrăzi, nu şi un ministru competent”, a mai spus Moşteanu.

El a atras atenţia şi asupra faptului că un număr redus de elevi a ajuns să dea Bacalaureatul, în comparaţie cu cei care s-au înscris în clasa întâi.

„Şi nu am văzut nici azi soluţii, doar laude sterile despre note. Şi lista poate continua. Ministrul Mediului? S-au oprit toate controalele pentru combaterea arderilor ilegale. Suntem sufocaţi de gunoaie şi omul nu ia nicio măsură”, a mai scris Moşteanu.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat luni că a făcut evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului pe baza a zece criterii obiective, iar „stabilitatea echipei de miniştri” oferă garanţia că Executivul va acţiona „responsabil” pentru continuarea procesului de modernizare a României.

„Susţinerea românilor este fundamentul pe care putem construi mai departe, iar stabilitatea echipei de miniştri oferă garanţia că vom acţiona în continuare responsabil pentru atingerea obiectivelor cetăţenilor noştri şi pentru continuarea procesului de modernizare a României”, a declarat Ciucă, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.