USR face praf noile măsuri anunțate de Guvern: ‘Iresponsabilii ăștia, patronați de Iohannis, ne duc cu toată viteza înainte spre faliment’

sursa foto: adevarul.ro

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, desființează măsurile social-economice anunțate de coaliția de guvernare. Liderul USR acuză Coaliția că duce România în faliment prin creșterea cheltuielilor, în loc să „domolească morișca împrumuturilor” și „să țină inflația sub control”.

„Socialiștii cu epoleți ne duc în faliment. Lista de măsuri a guvernului e jenantă și decuplată de realitate.

De luni de zile, le cerem să reducă deficitul bugetar, să domolească morișca împrumuturilor: ca să țină inflația sub control.

Ce ne propun astă-seară? Încă MAI MULTE creșteri de cheltuieli.

Și în compensare niște promisiuni deșarte. Vor colecta mai bine. Vor accelera PNRR-ul de care își bat joc.

Cea mai sfidătoare: de la 1 iulie se opresc angajările la stat. Adică după frenezia angajărilor și sinecurilor din ultimele 8 luni, își mai dau încă o lună să mai bage cât mai pot. Se lasă de fumat de luni, cum ar veni.

Și ca să fie minciuna completă, vedeți cum au propus reducerea cheltuielilor. Zic pompos că le reduc cu 10%, cu câteva excepții, care sunt, de fapt, o lungă listă de excepții. În final, singurele cheltuieli pe care promit că le reduc cu 10% sunt cele pentru bunuri și servicii (un capitol relativ mic, ~13% din bugetul general consolidat).

Între timp, perspectivele și prognozele de frânare a economiei sunt ignorate de guvern.

Ciucă nu înțelege economie, iar lui Ciolacu nu-i pasă.

Iresponsabilii ăștia, patronați de Iohannis, ne duc cu toată viteza înainte spre faliment.”, scrie Cătălin Drulă pe Facebook.