USR, moțiune simplă împotriva ministrului Mediului: ‘Amar de mediu. Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat’

sursa foto: adevarul.ro

USR a depus, marți, moțiunea simplă împotriva ministrului Mediului, intitulată <Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat>.

„Intitutală <Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat>, moțiunea simplă este justificată de faptul că ministrul Tanczos Barna este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri, pentru distrugerile provocate mediului, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităților oferite de economia verde și pentru disprețul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenția asupra problemelor”, potrivit unui comunicat al USR.

„Incompetența ar putea fi o scuză valabilă pentru domnia sa. S-au mai văzut cazuri de miniștri incompetenți. Semnatarii acestei moțiuni cred însă că e vorba de mai mult decât atât. Incompetența e dublată de rea voință militantă, cinism și eforturi conștiente de sabotare a propriului mandat. Domnul ministru nu respectă nici cetățenii acestei țări în guvernarea căreia a ajuns, nici moștenirea pe care noi toți trebuie să o lăsăm urmașilor noștri. Domnul ministru nu respectă decât șmenul politic pe care îl maschează inabil în decizii administrative”, se arată în moțiune.

Semnatarii arată că ministrul Tánczos Barna nu a prioritizat în mandatul său cauzele pentru care România se află în proceduri de infringement pentru neadoptarea unor reglementări sau planuri obligatorii.

„Și dacă preferați să băgați hoția sub preș, fiți măcar hoți inteligenți. Dacă îl păstrați pe Tanczos Barna ministru nu o să mai aveți ce fura pentru că România va rămâne fără păduri. Dați-l jos ca să avem măcar despre ce discuta. Apărându-l azi pe Tanczos Barna nu faceți decât să contribuiți la pustiirea acestei țări. Copiii voștri n-au să vă ierte”, se menționează în finalul moțiunii simple.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.