Vești bune din Guvern! Se dau bani pentru mii de cupluri și persoane singure

Sursa foto: Gabriela Firea / Facebook

Ministrul Familiei Gabriela Girea anunță marți, pe Facebook, că Guvernul va aproba în curând hotărârea prin care este acordat un sprijin financiar cuplurilor sau persoanele singure pentru a efectua procedurile necesare obținerii unei sarcini.

„Anul acesta, acordăm acest ajutor pentru 2.500 de cupluri și persoane singure, iar din 2023 vom sprijini, anual, 10.000 de cupluri sau persoane singure. Susținem astfel tinerii care își doresc copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilității. Am participat ieri la o întâlnire extrem de fructuoasă la Ministerul Muncii, unde am făcut pași înainte în privința modului de implementare a acestui program social pentru creșterea natalității”, a scris Firea pe Facebook..

Ajutorul financiar primit de cuplurile și femeile din România în vederea efectuării procedurilor de specialitate va fi de maximum 15.000 lei, pentru decontarea cheltuielilor necesare creșterii natalității.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va derula acest program social în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale