Vicepreședintele PSD șterge pe jos cu Florin Cîțu: ‘Asta a știut cel mai bine să facă – afaceri murdare’

sursa foto: cuget liber

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea îl critică pe fostul premier Florin Cîțu pentru măsurile luate în pandemie: „Asta știu să facă peneliștii și asta a știut cel mai bine să facă Florin Cîțu: afaceri murdare”.

„Împrumuturi istorice făcute de Florin Cîțu în pandemie! DNA anchetează prejudicii de sute de milioane de euro! Mi-e greu să-l înțeleg pe dl Cîțu, cel mai dezastruos ministru de Finanțe și, cu siguranță, cel mai habarnist premier pe care l-a avut România între anii 2019 – 2021. Mi-e greu să înțeleg cum se trezește el, periodic, din letargie și începe să emită judecăți privind activitatea celor care <dezgroapă> România din gaura în care PNL și Florin Cîțu ne-au aruncat. În 2021, când Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, fiecare român era deja mai sărac cu 2.300 de euro în urma măsurilor greșit aplicate, care au distrus puterea de cumpărare. Sub domnul Cîțu, inflația a crescut galopant datorită creșterii halucinante a prețurilor la energie, gaze și carburanți. În același timp, datoria publică creștea cu 1.700 de euro pe secundă. În numai 11 luni de zile, ca ministru de Finanțe între 2019 și 2020, Florin Cîțu a crescut ponderea datoriei în PIB de la 34,6% cât era în 2019, la 42,8% în august 2020. În 2 ani și 10 luni de guvernare social democrată, plusul datoriei a fost de 79 de miliarde, față de 85 de miliarde în 11 luni, cu Florin Cîțu în fruntea Ministerului Finanțelor. După ce ne-a amanetat viitorul, Cîțu vine și ne vorbește despre cum trebuie gestionat bugetul României”, scrie pe Facebook Gabriel Zetea.

Social-democratul afirmă că într-un raport recent al DNA se arată că, în pandemie s-au înregistrat prejudicii de sute de milioane de euro, fiind 90 de dosare în lucru.

„Oare câți din banii împrumutați de ministrul de Finanțe Cîțu, iar apoi de către premierul Cîțu, în cei doi ani de zile în care a făcut parte/ a condus Guvernul PNL-USR au mers spre afaceri care acum sunt în vizorul DNA? Pentru că asta știu să facă peneliștii și asta a știut cel mai bine să facă Florin Cîțu: afaceri murdare! Pe noi ne-au închis în case pentru ca ei să își poată burduși buzunarele, iar azi vin să ne dea lecții de moralitate! Așteptăm să vedem care sunt cei 11 demnitari cercetați în prezent de DNA în dosarul izoletelor, a achizițiilor de vaccinuri, a producției de măști despre care nu mai știm nimic! Când Florin Cîțu va explica de ce România se împrumuta la cele mai mari dobânzi de pe piață și va putea justifica sumele aruncate pentru achiziția de vaccinuri și măști neconforme, atunci doar va putea emite judecăți de valoare privind activitatea actualului guvern! În prezent, #echipacâștigătoare l-a abandonat în numai șase luni de zile și nici măcar colegii din PNL nu îi mai creditează spusele. Îi recomand, deci, domnului Cîțu, ca la următoarea ieșire publică să vină în fața românilor doar pentru a-și prezenta scuzele pentru dezastrul lăsat în urma sa”, încheie Zetea.