Vlad Voiculescu se rupe de aripa lui Dacian Cioloș: ‘Rămânem aici şi construim mai departe în USR’

sursa foto: digi24

Vlad Voiculescu, liderul USR Bucureşti le transmite colegilor, într-un mesaj intern, în contextul informaţiilor privind o plecare a lui Dacian Cioloş din partid, că „nimeni din conducerea filialei Bucureşti şi niciunul dintre reprezentanţii organizaţiei în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă”. „Rămânem aici şi construim mai departe în USR”, le spune Voiculescu.

Scrisoarea conducerii USR București:

Dragi colege, dragi colegi,

Vă transmitem câteva gânduri în lumina anunțului intern al mai multor colegi europarlamentari de a demisiona din partid. Trebuie să recunoaștem că am fost tulburati de vestea plecării lor. Sunt și rămân prietenii noștri, oameni care au pus umărul la construcția politică în care suntem astăzi și la schimbarea României.

Vă spunem însă de la început că noi nu plecăm. Nimeni din conducerea filialei București și niciunul dintre reprezentanții noștri în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă. Rămânem aici și construim mai departe în USR.

Partidul acesta va fi așa cum vom ști și vom munci să îl construim împreună. Avem procese interne de îmbunătățit, propuneri interne ale membrilor care trebuie discutate și o cultură organizațională încă în formare.

Pentru noi însă, membrii USR București, decizia de a rămâne este o chestiune de responsabilitate față de bucureșteni. Să nu uităm:

175.000 de oameni au votat USR PLUS la alegerile locale!

La București am reușit să lucrăm ca o echipă, la sectoare, la Primăria Generală și în Consiliul General, indiferent dacă adeziunea inițială a unuia sau a altuia fusese la USR sau PLUS;

Responsabilitățile asumate de noi, aici în filiala București, trebuie duse până la capăt, așa cum am promis celor cărora le-am cerut încrederea.

Responsabilitatea noastră este de asemenea față de români și de noi înșine, de misiunea asumată de a schimba în bine țara asta. Ultimii ani ne-au arătat trei lucruri:

Doar uniți – alături de cei din Piața Victoriei, de societatea civilă și de toți cei care se săturaseră de politica veche – putem reuși să câștigăm bătăliile importante;

Mergem înainte în primul rând prin forțe proprii, nu ne putem baza pe partidele devenite simple agenții de plasat pile și relații la stat decât circumstanțial și pe termen scurt;

Lupta este lungă și grea iar neimplicarea și divizarea din ultimii 30 de ani nu pot fi reparate în câțiva ani de o mână de oameni. E nevoie de mulți Oameni care să lucreze împreună, cu integritate.

Astăzi, USR PLUS este alternativa la cleptocrația feudală susținută de FSN pe roșu și FSN pe galben. Și asta nu doar la Bruxelles, nu doar la București, ci peste tot: în sute de sate și orașe, în Parlamentul României și în Parlamentul European. Nu a fost ușor să construim ceea ce este partidul astăzi. Două cicluri electorale și o fuziune (încă neterminată) au fost necesare pentru a ajunge aici. Și știm cu toții că este doar începutul.

Putem spune onest că partidul acesta este suma reușitelor și greșelilor noastre. Comune, în cea mai mare măsură. În acest moment, USR este însă și depozitarul speranțelor noastre și a milioane de oameni, a lecțiilor învățate în ultimii ani și casa celor care s-au implicat în politică nu pentru a se îmbogăți ci pentru a schimba ceva.

Sunt sigur că vom găsi înțelepciunea să îndreptăm ce e de îndreptat în acest partid. Noi rămânem, pentru a ne respecta responsabilitățile asumate față de bucureșteni și pentru a construi mai departe.

Puterea este în unitate. Dintotdeauna. Iar unitatea se construiește. Cu perseverență.

Care crezi că ar trebui să fie prioritățile USR București și Național? Spune-ți opinia aici.

Cu încredere,

Vlad Voiculescu, Președinte USR București,