Volodimir Zelenski, în Parlamentul României: ‘Să oprim genocidul!’

sursa foto: digi24

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat, luni, în discursul adresat prin videoconferinţă Parlamentului României, că „oamenii care doresc genocid în Europa” trebuie opriţi. Românii s-au ridicat împotriva unui regim și au plătit libertatea cu sânge. Așa fac și ucrainenii, care de 40 de zile luptă pentru țara lor și pentru Europa, a spus, luni, în Parlamentul României, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. El le-a cerut românilor să oprească împreună genocidul.

„În 1989 a murit Nicolae Ceaușescu. După mulți ani în care era foarte clar că această persoană nu era potrivită. Că soția lui și Securitatea trag țara în jos, către sărăcie și izolare nu numai de întreaga lume, ci izolare față de progres. Acel regim se baza doar pe înfricoșare, pe agresiuni, pe putere și nimic nu avea sfânt. Poporul român s-a ridicat și s-a apărat, doborând un regim inadecvat”, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski în plenul Parlamentului României.

Acesta a mai spus că la fel cu Elena și Nicolae Ceaușescu nu puteau fi convinși de nimic, la fel nu pot fi convinși de nimic, în Rusia, cei care propagă războiul și dau „ordine criminale” și dau ordine de distrugere împotriva poporului ucrainean.

„Acești oameni au pierdut orice legătură cu realitatea și sunt dispuși să sacrifice milioane de vieți pentru a-și implementa ideile nebunești”, mai spune Zelenski.

Potrivit președintelui ucrainean, al doilea motiv pentru se comit atrocitățile de la Bucha este că rușii sunt convinși că liderii europeni nu îi vor putea opri, pentru că ei sunt „slabi” și „poporul european nu va reuși să își apere valorile care îi unesc”.

„Stimați români, împreună trebuie să îi oprim pe acești oameni inadecvați care s-au obișnuit să nu fie pedepsiți, că li se permite orice. Trebuie împreună să oprim oamenii care își doresc genocid în Europa. De ce trebuie să facem acest lucru împreunp și fiecare în parte trebuie să înțeleagă: Ucraina nu e ultima țintă a agresiunii rusești. Ocupanții ruși vor să treacă de orașul Nikolaev ca să ocupe Odessa, iar de la Odessa e un pas până în Moldova. Propagandiștii de stat din Rusia spun de mult timp că Moldova este o țintă pentru expansiunea rusă! De aceea este fundamental să apărăm și independența și statalitatea Moldovei. Iar asta înseamnă și securitatea în întreaga regiune a Dunării”, a mai spus Zelenski.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.