Voucherele sociale, încărcate înainte de Sărbători. Ministrul Muncii a anunțat când intră ultima tranșă de bani

sursa foto: digi24

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi a treia tranșă de bani săptămâna următoare. De asemenea, acesta promite că românii vor primi ultima tranșă de bani înaintea sărbătorilor de iarnă.

„Săptămâna viitoare se vor alimenta cardurile cu a treia a tranșă pentru octombrie. Suntem în discuții, e normal ca în luna decembrie să fie alimentate cardurile mai devreme decât în celelalte trei luni şi banii să intre în conturi şi să poată fi utilizați înainte de sărbători”, spune Marius Budăi.

Totodată, ministrul promite că, dacă va fi cazul, Guvernul va gândi măsuri pentru a sprijini categoriile vulnerabile.

”Referitor la cum vor reuși pensionarii să treacă peste această iarnă grea, facem acum o majorare a tuturor pensiilor fiind extrem de atenți la evoluția prețurilor. Am luat acele măsuri din pachetul Sprijin pentru România și din pachetul social de la început de an. Dacă va fi cazul, noi avem în continuare și gândim măsuri mai ales pentru a sprijini categoriile vulnerabile.  Acum suntem în perioada de asistență tehnică cu Banca Mondială. Când vom ajunge la final și vom avea concluziile, vom anunța, atât privitor la legea pensiilor, cât şi privitor la măsuri sociale”, a precizat ministrul Muncii la România TV.