Acuzații grave în cazul româncei ucise de rechin: Autoritățile egiptene ar fi încercat să mușamalizeze tragedia

sursa foto: stirile pro tv

Acuzații grave în cazul româncei care a fost ucisă de rechin în Egipt. Turiștii care s-au întors din stațiunea Hurgada spun că autoritățile egiptene au tratat problema ca și cum ar fi fost una banală. Unii dintre ei spun chiar că autoritățile egiptene au încercat să mușamalizeze tragedia.

„Acolo nu se vorbește prea mult de chestia asta”, a spus un turist la Antena3.

„Nu ne-au mai dat voie să mai mergem în apa, au spus ca e motorina, ulei în apă”, spune și o doamnă.

„Au securizat plajele, nu i-au mai lăsat pe oameni să intre pe plajă, în mare. Nu știam că atacă la mal, știam că sunt niște specii de rechini mici. Am făcut scufundări, am înotat in Marea Roșie, am făcut scufundări cu o zi înainte, scufundări la 30 de metri!”, susține un alt turist.

„N-am mai intrat la plajă! Nu ne-am speriat, a fost tragic dar nu a fost în zona noastră!” / „Chiar în ziua în care s-a întâmplat mersesem cu barca în larg, dar n-am văzut, erau acolo mai mulți români care au văzut, noi nu!”, mai spun oamenii.

O fetiță ar fi anunțat chiar înainte de atac prezența unui rechin în zonă, însă salvamarii ar fi râs de situație, crezând că în apă se află un delfin.

„Au vorbit toți în resort și au spus că a fost o fetiță care a spus că e un rechin, însă toți au luat-o în râs și au spus că e delfin”, povestește un bărbat.

Roxana Donisan avea 40 de ani, nu era căsătorită și era din Suceava. Ea a lucrat ca asistent preparator la SNSPA, iar din 2008, era inspector superior la Executare silită în cadrul ANAF Suceava.

Tot atacată de un rechin a mai murit și o turistă de 68 de ani din Austria. Ambele atacuri au avut loc la 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei Sahl Hashees.